Υλικά

  • 4 κρόκοι αβγών
  • 4 αβγά
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 έτοιμη ζύμη τάρτας
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ψήστε την ζύμη τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ σε μπεν μαρί χτυπήστε τους κρόκους των αβγών με τα ολόκληρα αβγά, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 3
Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ελαφρώς το μείγμα για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξτε την κρέμα στην προψημένη τάρτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 6 λεπτά.
Βήμα 5
Αφήστε να κρυώσει και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.