Υλικά

  • 4 κρόκοι αβγών
  • 4 αβγά
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 έτοιμη ζύμη τάρτας
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ψήστε την ζύμη τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες.
  2. Σε ένα μπολ σε μπεν μαρί χτυπήστε τους κρόκους των αβγών με τα ολόκληρα αβγά, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ελαφρώς το μείγμα για περίπου 10 λεπτά.
  4. Ρίξτε την κρέμα στην προψημένη τάρτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 6 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσει και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.