Υλικά

  • 2 κιλά φρέσκες φράουλες
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ και πατήστε τες με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθούν (εναλλακτική επιλογή αποτελεί το μπλέντερ).
  2. Ρίξτε τις φράουλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
  3. Τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Αυξήστε τη θερμότητα στο δυνατό και αφήστε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας συχνά.
  5. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε για να την αποθηκεύσετε.