Υλικά

Δεν είναι ακριβώς σπάνιο να βγάζει το φαγητό παραπανίσια λίπη, είτε επειδή προσθέσαμε περισσότερο λάδι ή βούτυρο είτε για ένα σωρό ακόμα παράγοντες που δεν είναι πάντα στο χέρι μας. Το καλό εδώ είναι πως αν μιλάμε για σούπες, ζωμούς ή σάλτσες, οι λιπαρές ουσίες εμφανίζονται στην επιφάνεια του υγρού, διευκολύνοντας την απομάκρυνσή τους από το σκεύος. Αυτό το στρώμα λιπαρότητας αρχίζουμε να το αφαιρούμε με την κουτάλα ή με τη βοήθεια του χαρτιού κουζίνας, υπάρχει όμως ένα τρικ που κάνει τη διαδικασία ακόμα ευκολότερη: τα παγάκια. Τυλίγουμε μερικά παγάκια σε ένα χαρτί κουζίνας και τα ακουμπάμε με το χέρι μας στην επιφάνεια του υγρού. Ο πάγος βοηθά το λίπος να στερεοποιηθεί, αφαιρώντας το με ένα κουτάλι ή ακόμα και με ένα κομμάτι ψωμί. Σαν να βάζουμε τη σούπα για μερικές ώρες στο ψυγείο δηλαδή, μόνο που εδώ το μαγικό γίνεται πολύ πιο γρήγορα.