Υλικά

500 γρ. φαρφάλες
200-220 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. καπνιστό σολομό
½ κ.γλ. πάπρικα
αλάτι
1 σφηνοπότηρο γκράπα
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2: Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό.

Βήμα 3: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα σε ένα τηγάνι. Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες και τον προσθέτουμε μέσα στην κρέμα.

Βήμα 4: Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα μας, αραιώνοντας την λίγο με το νερό από τα ζυμαρικά, αν είναι πολύ πηχτή.

Βήμα 5: Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ρίχνουμε από πάνω την γκράπα, ζεσταίνοντας τα σε χαμηλή φωτιά όλα μαζί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

TAGS