Κέικ μήλου με επικάλυψη κανέλας

Αρωματικό γλύκισμα για όλες τις ώρες


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
10:04
18/11/2020
2
loading

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο μήλο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι

Για την επικάλυψη κανέλας

  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ. γλ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ και στρώστε μία λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και τη ζάχαρη.
  3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο μήλο και ανακατέψτε ξανά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε τα αβγά, τη βανίλια, το λάδι και το γιαούρτι.
  5. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθούν οι κρόκοι των αβγών.
  6. Προσθέστε το μείγμα των υγρών σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Για την επικάλυψη της κανέλας ανακατέψτε καλά την κανέλα, με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  8. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα για κέικ, πασπαλίστε με το μείγμα κανέλας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30- 35 λεπτά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Gouti

    ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    1. avatar Ellraiser

      Ειναι δυσκολο γιατι εχουν διαφορετικο βαρος.
      Το 1 φλ.=φλυτζανι (Γενικά ένα φλιτζάνι χωράει περίπου 228 γραμμάρια-η αλλιως κουπα)
      πχ. 1 φλυτζανι αλευρι = 125 γρ.
      1 φλ. αχνη = 160 γρ.
      1 φλ. λαδι = 220 γρ.
      1 φλ. μηλο = περιπου 170 γρ. η παραπανω αν θελεις.
      Το 1 κ. γλ. = κουταλακι γλυκου
      πχ. 1 κ.γλ ζαχαρη = 15 γρ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει