Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο μήλο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι

Για την επικάλυψη κανέλας

  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ. γλ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ και στρώστε μία λαδόκολλα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και τη ζάχαρη.
Βήμα 3
Προσθέστε το ψιλοκομμένο μήλο και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 4
Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε τα αβγά, τη βανίλια, το λάδι και το γιαούρτι.
Βήμα 5
Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθούν οι κρόκοι των αβγών.
Βήμα 6
Προσθέστε το μείγμα των υγρών σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 7
Για την επικάλυψη της κανέλας ανακατέψτε καλά την κανέλα, με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Βήμα 8
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα για κέικ, πασπαλίστε με το μείγμα κανέλας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30- 35 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.