Υλικά για 4 άτομα

  • 1 και 1/2 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.σ. τριμμένα γαρύφαλλα
  • λίγη κανέλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
Βήμα 2
Κατόπιν, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς για 1 λεπτό.
Βήμα 3
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε λίγη – λίγη την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 4
Τοποθετείτε ξανά στο μάτι την κατσαρόλα.
Βήμα 5
Όταν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 6
Ανακατεύετε την άχνη με τα γαρύφαλλα και την κανέλλα και προσθέτετε την κρέμα μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
Βήμα 7
Ρίχνετε τους κρόκους έναν – έναν ανακατεύοντας δυνατά.
Βήμα 8
Παράλληλα χτυπάτε τα ασπράδια σε δυνατή μαρέγκα και τα προσθέτετε στην κρέμα.
Βήμα 9
Βουτυρώνετε καλά μικρά σκεύη για σουφλέ, ρίχνετε μέσα την κρέμα και τοποθετείτε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 10
Ψήνετε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς χωρίς να ανοίξετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.