Το μυστικό γεύσης και οικονομίας στην κουζίνα

Γίνεται για τη νοστιμιά, αγαπά όμως και την τσέπη μας


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
9:09
29/03/2020
5
loading

To μάτι είναι λαίμαργο λένε, καταλήγοντας να φτιάχνουμε περισσότερο φαΐ απ’ όσο χρειαζόμαστε. Φαΐ που πετιέται.

Και γι’ αυτό είναι έτοιμη να μας μαλώσει η Gio Bellino, καθώς αυτά τα περισσεύματα τα αποκαλεί «βόμβες γεύσης» και τα χρησιμοποιεί πάντα στις δημιουργίες της.

«Μην πετάτε ακόμα και τα ελάχιστα περισσεύματα του γεύματος», μας λέει στο «Flavor Bombs», «αυτά τα μικρά κομμάτια από υλικά μπορούν να μεταμορφωθούν σε ‘‘γευστικές βόμβες’’ για τα επόμενα πιάτα σας».

«Αρχίστε να συνηθίζετε να καταψύχετε τα περισσεύματά σας», συμβουλεύει, εκείνο το κομμάτι που έμεινε από το ρολό κιμά, το λίπος που έβγαλε το μπέικον που τηγάνισες, τη φτερούγα που έμεινε από το κοτόπουλο του μεσημεριού, τη λίγη μαρινάδα, το μείγμα των μπαχαρικών που ξέμεινε, τέτοια πράγματα.

Τέτοιες απειροελάχιστες ποσότητες που δεν φτάνουν για επόμενο πιάτο λειτουργούν ως δυναμίτες γεύσης στον ουρανίσκο. Μπορούμε να τα βάλουμε ως γέμιση κάπου, να τα κάνουμε πουρέ ή να τα εντάξουμε σε σάλτσες και όπου αλλού σκεφτούμε.

Αν τα έχουμε διαθέσιμα στο ψυγείο μας, ισχυρίζεται, έχουμε όχι μόνο ιδέες για πειραματισμό, αλλά και έτοιμες γεύσεις για το κατιτίς παραπάνω στα πιάτα μας.

«Έχεις έτοιμα πράγματα για να χτίσεις νέα πιάτα και να αναδημιουργήσεις συνταγές με υλικά που ήδη αγαπάς».

Μόλις γίνει συνήθεια η αποθήκευση στο ψυγείο των έτοιμων περισσευμάτων, τότε γλιτώνεις και χρόνο και χρήμα. Δημιουργώντας τις δικές σου «βόμβες γεύσης»...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
  1. avatar Αλχημιες

    Αυτοί όι δυναμίτες είναι ιδανικοί γιά ελκυστικά πιάτα μέ όσπρια μέ γεύση πού ξελογιαζει πικάντικα καί όχι μονότονα.

  2. avatar χαχολοσ

    Λογιζομαι, συνλογιζομαι, υπολογιζομαι και συνυπολογιζομαι.. Συμφωνω κι επαυξανω, τα ευγευστοτερα φαγητα τησ γιαγιασ μου, σουπεσ και πιττεσ, ηταν το περισσεμα.. Ακομη και ο αρτοσ ο επιουσιοσ μεταποιηται με λιγο ξυδι, λαδι, σκορδο, σε σκορδαλια για την επαυριον.. Στην φιλα Ρωσσια, μεταποιουν τον αρτο σε κβασ - αναψυκτικο

  3. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

    Ειναι οντως \'\'ΒΟΜΒΕΣ\'\',
    αλλα για το στομαχι και την υγειαν μας !
    .............................
    ΛΙΓΟ και ΦΡΕΣΚΟ φαγακι, απο τα χερια της ΜΑΝΟΥΛΑΣ !

  4. avatar criskalts

    Νταξ παιδιά το καταλάβαμε, σιγά σιγά να κομποστοποιούμε και τα κακάκια μας στα μπαλκόνια μας, κάτι θα βγάλουμε πουλώντας τα.

  5. avatar Ρίκος

    Συμφωνώ. Μια πολύ καλή ιδέα αν σας περισσέψει χωριάτικη σαλάτα, είναι να αφαιρέσετε το αγγούρι, να προσθέσετε κι άλλη ντομάτα και να την περάσετε από το μπλέντερ.Έχετε μια υπέροχη σάλτσα για μακαρόνια!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει