Υλικά

  • 225 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
  • 6 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 6 κρόκους αυγού
  • 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 6 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα πορτοκαλιού

  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 2  κ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τοποθετείστε στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσουν, για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
Βήμα 3
Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
Βήμα 4
Προσθέστε τους κρόκους αυγού και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 5
Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια αυγού μέχρι να γίνουν ολόλευκα και αφράτα. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε σε δυνατή ένταση.
Βήμα 6
Προσθέστε σιγά σιγά τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 7
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 45- 50 λεπτά και αφήστε να κρυώσει.

Για την κρέμα πορτοκαλιού

Βήμα 1
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα πορτοκαλιού και την ζάχαρη στο μίξερ.
Βήμα 2
Μόλις κρυώσει το κέικ, σερβίρετε με γαρνίρισμα από την κρέμα πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.