Χοιρινό μπούτι με πορτοκάλι και μουστάρδα

Λαχταριστή συνταγή με πλούσια γεύση


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
21:49
21/05/2019
1
loading

Υλικά για 4 άτομα

Για το χοιρινό μπούτι

  • 2 κιλά μπούτι χοιρινό
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα όλα μαζί και μαρινάρουμε από βραδύς το μπούτι.
  2. Δεν πετάμε την μαρινάδα, αλλά στραγγίζουμε το μπούτι.
  3. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το μπούτι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  4. Τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε γάστρα και από πάνω βάζουμε το μπούτι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  5. Περιχύνουμε με την μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες και έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα για να ροδίσει.
  6. Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε λίγο το κρέας σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου και μετά το σερβίρουμε σε πιατέλα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar GT71

    Αν κατάλαβα καλά, 3,5 κιλά για 4 άτομα;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει