Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου
  • 1 συσκευασία μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 700 γραμμάρια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Σβήνουμε με κρασί.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε την διαδικασία για την πίτα.
Βήμα 4
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.