Υλικά

  • 1 αβγό
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
  • 2/3 φλιτζανιού μπύρα
  • 1 κ. γλ. baking powder
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα
  • 24 γαρίδες
  • 3 φλιτζανάκια λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμιγνύετε το αβγό, μισή κούπα αλεύρι, μπύρα και baking powder.
  2. Τοποθετείτε το 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι και την τριμμένη καρύδα σε 2 ξεχωριστά βαθιά μπολ.
  3. Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις ρίχνετε στο σκέτο αλεύρι τινάζοντας το περιττό αλεύρι και στη συνεχεία τη βουτάτε στο μίγμα μπύρας.
  4. Μετά τη ρολάρετε στην τριμμένη καρύδα και την τοποθετείτε σε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι.
  5. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες και τις βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι για το τηγάνισμα και αφού περάσει η ώρα ψύξης τους αρχίζετε να τηγανίζετε για 2 με 3 λεπτά γυρνώντας τις ώσπου να χρυσίσουν.
  7. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας στο πιάτο που τις σερβίρετε για να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
  8. Σερβίρετε με τη σως ή κάποια άλλη της αρεσκείας σας.