Υλικά

  • 3 κουτ. αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε τον χυλό, κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το σε ένα μπολ μαζί με λίγο αλάτι.
  2. Κάντε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίξτε το αβγό, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  3. Ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει βελούδινο. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  4. Κόψτε τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια, βάλτε τα μέσα σε παγωμένο νερό και αφήστε τα για 30 λεπτά. Σουρώστε και στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας.
  5. Ρίξτε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.
  6. Πάρτε λίγα λίγα τα κρεμμύδια, βουτήξτε τα στο χυλό και μετά μέσα στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
  7. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα και αφήστε τα για λίγο σε χαρτί κουζίνας- σερβίρονται ζεστά.