Υλικά

  • 2 κιλά αγριογούρουνο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζητάτε από το χασάπη να σας κόψει το αγριογούρουνο σε μερίδες για να μπορέσετε να το μαγειρέψετε.
  2. Καλό είναι 10 ώρες περίπου πριν ψήσετε το κρέας να το διατηρήσετε στο ψυγείο με αλάτι και πιπέρι.
  3. Επίσης πριν το γαρνίρετε με τις πιπεριές και τα μανιτάρια πρέπει να τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο.
  4. Ανοίγετε το μάτι για να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, κόβετε σε ροδέλες τις πιπεριές ( αφού πρώτα τις πλύνετε με νερό και τις καθαρίσετε από τα σπόρια), τα κρεμμύδια και μαζί με τα μανιτάρια τα σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  5. Αμέσως μετά βάζετε στη γάστρα το αγριογούρουνο και ρίχνετε από πάνω τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνετε ½ ποτήρι ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό στο κρέας.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.
  7. Στο δίωρο πρέπει να βγάλετε το αγριογούρουνο από το φούρνο και να το γυρίσετε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σε αυτό το χρονικό σημείο προσθέτετε 1 ποτήρι κόκκινο κρασί. Αν δείτε ότι χρειάζεται μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό.
  8. Το αφήνετε να ψηθεί από την άλλη πλευρά για 1 ώρα ακόμη.