Υλικά
- 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
 - 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
 - 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
 - 3 κουταλάκια του καφέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
 - 3 κουταλιές της σούπας irish cream (Baileys)
 - 12 μπισκότα σαβαγιάρ
 - τριμμένη σοκολάτα ή κακάο
 
Εκτέλεση
- Στον κάδο μίξερ, ρίξτε τα ασπράδια αυγών και χτυπήστε τα στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή μαρέγκα. Βάζετε τη μαρέγκα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.
 - Για την κρέμα, βάζετε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές απαλό μείγμα.
 - Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύετε μαζί με το μείγμα αυγού στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει απαλό.
 - Βγάζετε τη μαρέγκα από το ψυγείο, ρίχνετε τη μισή ποσότητα στο μείγμα κρέμας και διπλώνετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφήσει η κρέμα τη μαρέγκα.
 - Συνεχίζετε με την υπόλοιπη μαρέγκα. Τέλος προσθέστε στο μείγμα την irish cream και διπλώνετε με την σπάτουλα.
 - Βουτάτε τα σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ και τα βάζετε λίγα-λίγα μέσα στα ποτήρια για την πρώτη στρώση. Συμπληρώνετε με την κρέμα και σαβαγιάρ εναλλάξ. Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.