Υλικά

  • 150 γραμμάρια πλιγούρι
  • 500 γραμμάρια ντομάτες
  • 400 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φέτα

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνουμε πολύ καλά τις γαρίδες ώστε να είναι μαλακές. Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μία κούπα βραστό νερό μέσα στο πλιγούρι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα, αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσει.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις ντομάτες σε κύβους μαζί με τα μυρωδικά και τις γαρίδες, μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το πλιγούρι για 5 λεπτά με νερό να το καλύπτει.
  3. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το πλιγούρι και ενώνουμε με το σάλτσα ντομάτας, γαρίδες, το λάδι, το χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα.