Η πιπερόριζα, γνωστή ως τζίντζερ, είναι ένα αρωματικό ρίζωμα με ισχυρές ευεργετικές ιδιότητες: διαθέτει έντονη αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, βοηθά στη ναυτία και στη σωστή λειτουργία του πεπτικού, ενισχύει το ανοσοποιητικό, συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και φαίνεται να βοηθά στη ρύθμιση της γλυκόζης, καθιστώντας τη μια φυσική «ασπίδα» για τον οργανισμό.
Υλικά (6 τεμάχια)
- 160 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 3/4 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 γεμάτο κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1 πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 35 γρ. λάδι καρύδας
- 1 αβγό
- 3 κοφτές κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στέρεα υλικά και σε ξεχωριστό μπολ όλα τα υγρά.
- Βήμα 2: Τα ενώνουμε, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βήμα 3: Πλάθουμε σε σχέδια της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 12–14 λεπτά (ανάλογα πόσο τραγανά ή μαλακά τα θέλουμε).
Διατροφική αξία ανά μπισκότο
- Ενέργεια: 92 kcal
- Υδατάνθρακες: 19,3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4,5 γρ.
- Λιπαρά: 6,2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,5 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI