Οι μαύρες φακές (beluga) είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Με μόλις ½ κούπα μαγειρεμένες φακές beluga προσλαμβάνουμε περίπου 12 γρ. πρωτεΐνης, 9 γρ. φυτικών ινών, καθώς και σημαντικές ποσότητες φυλλικού οξέος και σιδήρου. Με λίγα λόγια, αποτελούν έναν ισχυρό διατροφικό συνδυασμό που μας κρατά χορτάτους και γεμάτους ενέργεια για περισσότερη ώρα σε σχέση με πολλές άλλες τροφές. Εκτός από ιδιαίτερα νόστιμες, οι φακές beluga χωνεύονται πιο εύκολα σε σχέση με τις κλασικές φακές.
Υλικά (2 μερίδες)
- 2 κούπες φρέσκο σπανάκι
- 1–2 κούπες φρέσκα baby παντζαρόφυλλα
- ½ αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
- 1 κούπα ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- 1 κούπα κινόα, βρασμένη
- 1 κούπα φακές beluga, βρασμένες
- 1/3 κούπας σταφίδες
Για το dressing
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σαλάτας, πλυμένα και κομμένα, σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βήμα 2: Σε ένα μικρό βάζο ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing.
- Βήμα 3: Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύουμε απαλά.
- Βήμα 4: Η σαλάτα μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για 2 ημέρες.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 360 kcal
- Υδατάνθρακες: 22,6 γρ.
- Πρωτεΐνη: 16,2 γρ.
- Λιπαρά: 6,1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI