Το ρόδι είναι πλούσιο σε φυτοχημικά με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλοντας στην προστασία των αρθρώσεων, την αναστολή της αποικοδόμησης του κολλαγόνου και τη μείωση της χρόνιας φλεγμονής, η οποία σχετίζεται με πολλές ασθένειες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην οστεοαρθρίτιδα, ενώ ευεργετικές επιδράσεις έχουν παρατηρηθεί και στον διαβήτη, τη στυτική δυσλειτουργία, τις στοματίτιδες και την εγκεφαλική υγεία.
Υλικά (2 μερίδες)
- 4 κούπες πράσινα σαλατικά
- 1 κούπα φρέσκο ρόδι (σπόρια, όχι χυμός)
- 80 γρ. χαλούμι
- ½–1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φουντούκια
Για τη σως
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Κόβουμε το χαλούμι σε 4 λεπτές φέτες και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα πράσινα σαλατικά, την πιπεριά, το ρόδι και τα φουντούκια.
- Βήμα 3: Σε ένα μικρό βάζο βάζουμε όλα τα υλικά της σως, το κλείνουμε και ανακατεύουμε κουνώντας το καλά.
- Βήμα 4: Βάζουμε το χαλούμι πάνω από τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 330 kcal
- Υδατάνθρακες: 9,1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 12,8 γρ.
- Λιπαρά: 9,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,9 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ