Το ρόδι είναι πλούσιο σε φυτοχημικά με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλοντας στην προστασία των αρθρώσεων, την αναστολή της αποικοδόμησης του κολλαγόνου και τη μείωση της χρόνιας φλεγμονής, η οποία σχετίζεται με πολλές ασθένειες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην οστεοαρθρίτιδα, ενώ ευεργετικές επιδράσεις έχουν παρατηρηθεί και στον διαβήτη, τη στυτική δυσλειτουργία, τις στοματίτιδες και την εγκεφαλική υγεία.

Υλικά (2 μερίδες)

  • 4 κούπες πράσινα σαλατικά
  • 1 κούπα φρέσκο ρόδι (σπόρια, όχι χυμός)
  • 80 γρ. χαλούμι
  • ½–1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φουντούκια

Για τη σως

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Κόβουμε το χαλούμι σε 4 λεπτές φέτες και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα πράσινα σαλατικά, την πιπεριά, το ρόδι και τα φουντούκια.
  • Βήμα 3: Σε ένα μικρό βάζο βάζουμε όλα τα υλικά της σως, το κλείνουμε και ανακατεύουμε κουνώντας το καλά.
  • Βήμα 4: Βάζουμε το χαλούμι πάνω από τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 330 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9,1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 12,8 γρ.
  • Λιπαρά: 9,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,9 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ