Η βρώμη είναι βασική πηγή μιας ιδιαίτερα σημαντικής ομάδας αντιοξειδωτικών, των αβενανθραμιδών, οι οποίες σύμφωνα με πολλές έρευνες συμβάλλουν στην προστασία από καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, η κατανάλωση βρώμης έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης και χοληστερίνης στο αίμα.
Υλικά (1 μερίδα)
- 6 κ.σ. βρώμη
- 30 γρ. φέτα με λιγότερο αλάτι και λιπαρά
- 150 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά ή φυτικό χωρίς ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. σουσάμι (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τη βρώμη, το γάλα και το αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ο χρόνος βρασμού δεν ξεπερνά τα 4–5 λεπτά.
- Βήμα 2: Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει. Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 220 kcal
- Υδατάνθρακες: 26,8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 12,9 γρ.
- Λιπαρά: 6,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,4 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI