Η βρώμη είναι βασική πηγή μιας ιδιαίτερα σημαντικής ομάδας αντιοξειδωτικών, των αβενανθραμιδών, οι οποίες σύμφωνα με πολλές έρευνες συμβάλλουν στην προστασία από καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, η κατανάλωση βρώμης έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης και χοληστερίνης στο αίμα.

Υλικά (1 μερίδα)

  • 6 κ.σ. βρώμη
  • 30 γρ. φέτα με λιγότερο αλάτι και λιπαρά
  • 150 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά ή φυτικό χωρίς ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. σουσάμι (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τη βρώμη, το γάλα και το αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ο χρόνος βρασμού δεν ξεπερνά τα 4–5 λεπτά.
  • Βήμα 2: Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει. Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 220 kcal
  • Υδατάνθρακες: 26,8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 12,9 γρ.
  • Λιπαρά: 6,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,4 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI