Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η παράλειψη τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής και είναι μια από τις συνηθέστερες αιτίες αύξησης βάρους. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και επιδιόρθωση των μυών και των οργάνων, ιδιαίτερα ύστερα από προπόνηση. Όταν προγραμματίζουμε υγιεινά γεύματα, ας έχουμε κατά νου ότι 10 έως 35% της ημερήσιας πρόσληψης της τροφής πρέπει να συμπεριλαμβάνουν πρωτεΐνη. Για τις γυναίκες αυτό μεταφράζεται περίπου σε 45-48 γραμμάρια την ημέρα, ενώ για τους άνδρες σε 56-60 γραμμάρια.

Υλικά (5-6 μερίδες)

  • 1 λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά, χωρίς σάκχαρα
  • 200 γρ. ρυζάλευρο
  • 80 γρ. στέβια (όσοι δεν αγαπούν τη στέβια αντικαθιστούν με μέλι στην ίδια ποσότητα)
  • 20 γρ. άπαχο κακάο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 3 σκουπ πρωτεΐνη αμυγδάλου (ή όποια άλλη φυτική πρωτεΐνη θέλετε)

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το γάλα να ζεσταθεί για 1-2’.
  • Βήμα 2: Ανακατεύοντας διαρκώς, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, επίσης σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 3: Μόλις δούμε ότι το μείγμα μας έχει πήξει, αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας. (Αν θέλουμε η πουτίγκα να βγει πιο παχύρρευστη, προσθέτουμε λίγο περισσότερο ρυζάλευρο την ώρα που βράζει.)
  • Βήμα 4: Σερβίρουμε σε μπολάκια, περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε ή τα βάζουμε στο ψυγείο.

Διατροφική αξία ανά μπολ

  • Ενέργεια: 184 kcal
  • Υδατάνθρακες: 20,6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 33,5 γρ.
  • Λιπαρά: 1,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,3 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI