Υλικά

  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο (για την επάλειψη)
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (10- 12 φύλλα)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
  3. Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο σπανάκι, προσθέστε το στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο σπανάκι, προσθέστε το αφού το έχετε αποψύξει και στραγγίξει καλά.
  4. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Ανακατέψτε τη φέτα με τη γέμιση, προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση, και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη φρυγανιά για να απορροφήσει την υγρασία.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  7. Απλώστε ένα φύλλο κρούστας σε μια επιφάνεια εργασίας και αλείψτε το ελαφρώς με ελαιόλαδο.
  8. Τοποθετήστε ένα δεύτερο φύλλο πάνω από το πρώτο και αλείψτε και αυτό με ελαιόλαδο.
  9. Κόψτε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες πλάτους περίπου 5 εκ.
  10. Τοποθετήστε 1- 2 κουταλιές της γέμισης στη μια άκρη κάθε λωρίδας φύλλου.
  11. Διπλώστε το φύλλο γύρω από τη γέμιση για να σχηματίσετε μια φλογέρα ή ρολό. Κλείστε καλά τις άκρες ώστε η γέμιση να μην διαρρεύσει κατά το ψήσιμο.
  12. Τοποθετήστε τις φλογέρες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  13. Αλείψτε τις φλογέρες με το χτυπημένο αυγό για να γίνουν χρυσαφένιες.
  14. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά
  15. Αφήστε τις φλογέρες να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.