Υλικά
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
- 1 αυγό, χτυπημένο (για την επάλειψη)
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (10- 12 φύλλα)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο σπανάκι, προσθέστε το στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο σπανάκι, προσθέστε το αφού το έχετε αποψύξει και στραγγίξει καλά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
- Ανακατέψτε τη φέτα με τη γέμιση, προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση, και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη φρυγανιά για να απορροφήσει την υγρασία.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Απλώστε ένα φύλλο κρούστας σε μια επιφάνεια εργασίας και αλείψτε το ελαφρώς με ελαιόλαδο.
- Τοποθετήστε ένα δεύτερο φύλλο πάνω από το πρώτο και αλείψτε και αυτό με ελαιόλαδο.
- Κόψτε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες πλάτους περίπου 5 εκ.
- Τοποθετήστε 1- 2 κουταλιές της γέμισης στη μια άκρη κάθε λωρίδας φύλλου.
- Διπλώστε το φύλλο γύρω από τη γέμιση για να σχηματίσετε μια φλογέρα ή ρολό. Κλείστε καλά τις άκρες ώστε η γέμιση να μην διαρρεύσει κατά το ψήσιμο.
- Τοποθετήστε τις φλογέρες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείψτε τις φλογέρες με το χτυπημένο αυγό για να γίνουν χρυσαφένιες.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά
- Αφήστε τις φλογέρες να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.