Υλικά

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 300 ml παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την τάρτα:
  • 125 γρ. βούτυρο, παγωμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  • 1/3 φλ. τσαγιού μείγμα ζάχαρης άχνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
  • 1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε τη σοκολατένια ζύμη, βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.
  2. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε μία λεία ζύμη. Γυρίστε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίστε ένα δίσκο. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά για να ξεκουραστεί.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και χωρίστε τη ζύμη σε 8 μερίδες. Στρώστε με τη ζύμη οκτώ φόρμες για τάρτες 8 εκατοστών με αποσπώμενη βάση. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί.
  4. Καλύψτε με χαρτί ψησίματος και γεμίστε με βαρίδια ζαχαροπλαστικής ή αποξηραμένα φασόλια. Ψήστε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το χαρτί και τα βαρίδια και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Αφαιρέστε από το φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς.
  5. Εντωμεταξύ, ανακατέψτε τη λευκή σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει λείο. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
  6. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια στο μείγμα λευκής σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά με το σύρμα για να ενωθούν καλά. Αδειάστε ομοιόμορφα ανάμεσα στις θήκες ζαχαροπλαστικής.
  7. Ψήστε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα λευκής σοκολάτας. Βγάλτε από το φούρνο και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να κρυώσει.
  8. Τοποθετήστε τις τάρτες σε πιάτα και γαρνίρετε με ανάμεικτα φρούτα εποχής.