Σενάρια για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2018

Απομένουν ακόμη έντεκα ημέρες έως το τέλος της προθεσμίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
10:20
19/06/2018
Σενάρια για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2018
2
loading

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2018, καθώς απομένουν ακόμη έντεκα ημέρες έως το τέλος της προθεσμίας.

Μέχρι χθες ένας στους δύο φορολογούμενους δεν είχε υποβάλει δήλωση, καθώς από τα περίπου 6,3 εκατ. υπόχρεων έχουν κατατεθεί και εκκαθαριστεί 2,9 εκατ. δηλώσεις και πλέον διακινούνται σενάρια για παράταση, κάτι που ζητούν οι λογιστές.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι παράταση έως και τις 30 Ιουλίου, της προθεσμίας για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ζητεί από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ), λόγω κυρίως των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Taxisnet. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν λογιστές - φοροτεχνικοί, πέρα από τις ημέρες που το Taxis υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην είναι δυνατή η αποστολή των δηλώσεων ή να γίνεται με σημαντική καθυστέρηση, υπάρχουν ακόμη αντικειμενικές δυσκολίες στην εμπρόθεσμη εκπλήρωση της συγκεκριμένης υποχρέωσης από δεκάδες χιλιάδες υπόχρεους.

Πρόβλημα που προκαλεί την καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων, καθιστώντας αναγκαία την παράτασή τους, είναι ο ΕΦΚΑ. Για πολλούς υπόχρεους δεν έχουν αναρτηθεί οι βεβαιώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, ενώ δεν γνωρίζουν ακόμη πώς θα αντιμετωπιστεί το γεγονός που μετά την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών υπάρχει πιστωτικό υπόλοιπο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar κρησσα

    να τι ξερει να κανει μονο η κυβερνηση...παραταση ....στος χρεος....στη δηλωση....στη ζωη.....καμαρια μου και που σας ειχαμε κρυμμενους.....

  2. avatar SER 30

    ΠΑΜΕ ΓΙΑ 10 ο ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΗΔΙΕΣ ΤΟΥΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ '' ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΑΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΚΟΥΤΕΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΕΣ '' ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΦΟΡΟΚΛΕΒΟΥΝ ΦΟΡΟΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΡΕΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΗΔΩΝ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει