Οι εταιρείες Pfizer και Moderna φέρονται να προχώρησαν σε αύξηση των τιμών των εμβολίων τους έναντι του κορονοϊού στις τελευταίες συμβάσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση οι όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Συγκεκριμένα και όπως μετέδωσε το διεθνές ΜΜΕ, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η νέα τιμή για το εμβόλιο της Pfizer φέρεται να ανέρχεται στο ποσό των 19,50 ευρώ (23,15 δολάρια) έναντι 15,50 ευρώ που ήταν προηγουμένως.

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνουν οι Financial Times, επικαλούμενοι τμήματα των συμβολαίων, η τιμή του εμβολίου της Moderna ανέρχεται πλέον στα 21,50 ευρώ. Πρόκειται για μία τιμή υψηλότερη από τα 19 ευρώ της πρώτης συμφωνίας προμήθειας, χαμηλότερη, ωστόσο, από προηγούμενα συμφωνηθέντα που άγγιζε τα 24 ευρώ, καθώς η παραγγελία έχει αυξηθεί.

Οι δύο εταιρείας αναμένεται να αποφέρουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα φέτος, καθώς υπογράφουν νέες συμφωνίες με χώρες που επιθυμούν να εξασφαλίσουν προμήθειες για πιθανές αναμνηστικές δράσεις ενόψει της εξάπλωσης της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τρίτη ότι η ΕΕ πρόκειται να επιτύχει έναν στόχο πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Τον Μάιο, η ΕΕ δήλωσε ότι αναμένει να έχει λάβει περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων έως το τέλος Σεπτεμβρίου από τέσσερις φαρμακοποιούς.