Η βρετανική αλυσίδα Wilko που διαθέτει περισσότερα από 400 καταστήματα λιανικής πώλησης οικιακών προϊόντων και προϊόντων κήπου κήρυξε πτώχευση, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα 12.000 εργαζόμενοι.

Ο Guardian αναφέρει ότι απέτυχαν οι συνομιλίες διάσωσης που πραγματοποιούνταν για εβδομάδες, οπότε δεν θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση στην οποία πόνταραν οι ιδιοκτήτες για να σωθεί η επιχείρηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mark Jackson, δήλωσε πως« δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πάρουμε αυτή τη δύσκολη απόφαση. Όλοι παλέψαμε σκληρά για να διατηρήσουμε αυτή την απίστευτη επιχείρηση ανέπαφη, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο χρόνος έχει τελειώσει και τώρα, πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, για όσο το δυνατόν περισσότερο, συνεργαζόμενοι με τους διορισμένους διαχειριστές μας».

Η Wilko είχε λάβει «σημαντικό επίπεδο ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικών προσφορών που πιστεύουμε ότι θα πληρούσαν όλα τα οικονομικά μας κριτήρια για την ανακεφαλαιοποίηση της επιχείρησης», είπε ο Jackson.