Συνεχίζονται οι αιτήσεις των δικαιούχων του Fuel Pass 2, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, που άνοιξε την περασμένη Τετάρτη για όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων, ανεξαρτήτως του ΑΦΜ τους. Η πλατφόρμα για την επιδότηση θα παραμείνει «ανοικτή» έως τις 29 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως η επιδότηση των καυσίμων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 ευρώ ανάλογα με τον τόπο διαμονής και αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα χρήματα τους εντός λίγων ημερών από την υποβολή της αίτησης, είτε στη μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας, είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Προσοχή: Κάποιοι χρήστες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην είσοδο της αίτησης λόγω κάποιων antivirus. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να προσθέσετε μία εξαίρεση (exception) για το api.vouchers.gov.gr μέσα από τις ρυθμίσεις του antivirus σας.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις παρακάτω καταστάσεις:

  1. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ
  2. ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ
  3. ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
  4. ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
  5. ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
  6. ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ

Τα SOS για την υποβολή αιτήσεων

  • Το όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας
  • Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).
  • Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.
  • Για το Fuel Pass 2 λαμβάνονται υπόψη οι δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021. Έτσι, όσοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη φορολογική δήλωση, θα πρέπει να το έχουν κάνει μέχρι τις 29 Αυγούστου, οπότε και «κλείνει» η πλατφόρμα και μένουν εκτός της ενίσχυσης.

Τα ποσά

Η ενίσχυση για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2022 ανέρχεται σε:

  •  Εκατό (100) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε ογδόντα πέντε (85) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  •  Ογδόντα (80) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε εξήντα πέντε (65) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  •  Εβδομήντα (70) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυ-κλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε πενήντα πέντε (55) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  •  Εξήντα (60) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται στα σαράντα πέντε (45) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Διευκρινίζεται ότι την επιδότηση δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν ένα από τα παρακάτω οχήματα:

  • Τρίκυκλο φορτηγό
  • Επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-Ταξί)
  • Φορτηγό
  • Δίκυκλο
  • Επιβατικό
  • Τρίκυκλο επιβατικό
  • Ελκυστήρας
  • Επιβατικό μικτό