Η ημέρα με τις περισσότερες αγορές μέσω διαδικτύου στην Ευρώπη είναι η σημερινή, σύμφωνα με τους αναλυτές της Visa Europe, ενόψει των Χριστουγέννων. Όπως εκτιμά η εταιρεία πληρωμών, μέσα στο 24ωρο που διανύουμε αναμένεται να δαπανηθούν συνολικά 460 εκατομμύρια ευρώ μέσω καρτών Visa, ενώ κάθε λεπτό θα πραγματοποιούνται 4.500 συναλλαγές! Η πλειοψηφία αυτών των χρημάτων –το 70%- θα αφορά χρωστικές κάρτες.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις παρατηρήσεις των τελευταίων δύο ετών, όταν και η πιο κοντινή Δευτέρα στο Δεκέμβριο αναδεικνυόταν ως η μέρα με τις περισσότερες αγορές.

Οι αγοραστές εκτιμάται ότι θα ξοδεύουν κατά μέσο όρο 319.000 ευρώ το λεπτό ή περίπου 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τις προβλέψεις να τοποθετούν την κορύφωση των συναλλαγών μεταξύ 13.00 με 14.00 το μεσημέρι. Μια δεύτερη κορύφωση αναμένεται κοντά στις 19.00 το απόγευμα, καθώς εκείνη την ώρα οι καταναλωτές επιστρέφουν στα σπίτια τους και μπαίνουν στο ίντερνετ.

Η πλατφόρμα επεξεργασίας συναλλαγών της Visa Europe προβλέπεται να χειριστεί σήμερα περισσότερες από 6,6 εκατ. συναλλαγές σε όλη την Ευρώπη!

Σε ό,τι αφορά στους εμπορικούς δρόμους, η μέρα με τις περισσότερες αγορές είναι η τελευταία Παρασκευή ή το Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα, αλλά δεδομένου του ότι φέτος πέφτουν Σάββατο, η Visa Europe προβλέπει ότι η πιο «φορτωμένη» ημέρα θα είναι η Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.