Σίγουρος πως η Ελλάδα θα πετύχει μια καλή συμφωνία εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Αρχικά θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ ευγνώμων στη Γαλλία γιατί μας βοηθάει, με τον τρόπο της, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη κατανόηση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεύτερον, όπως λέω πάντα, όταν βρισκόμαστε εν μέσω διαπραγματεύσεων, δεν ωφελεί σε τίποτα να προβαίνουμε σε σχόλια επί της ουσίας των διαπραγματεύσεων.

Και τρίτον, η φιλοσοφία μου είναι μια φιλοσοφία ιστορικής αισιοδοξίας. Αυτό σημαίνει ότι είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχουμε μια καλή συμφωνία στις Βρυξέλλες. Αυτή είναι η επιθυμία του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης.

Και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα της Ελλάδας, είναι ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βιώνουμε πολύ κρίσιμες στιγμές. Έχουμε μεγάλη αποσταθεροποίηση στα σύνορα μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Έχουμε αποσταθεροποίηση στη Λιβύη. Έχουμε αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή. Αυτή την κατάσταση την αποκαλούμε τρίγωνο αποσταθεροποίησης: εμείς βρισκόμαστε στο κέντρο – είμαστε το σταθεροποιητικό σημείο και όλοι πρέπει να μας βοηθήσουν προκειμένου αυτό το κύμα αποσταθεροποίησης να μην εισέλθει σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.