Η πανδημία είχε επίπτωση σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Καταστήματα παρέμειναν κλειστά για πολύ καιρό και εργαζόμενοι βρέθηκαν σε αναστολή, γεγονός που επηρέασε οποιαδήποτε χρηματοπιστωτική δραστηριότητα. Τα πράγματα ωστόσο φαίνεται να καλυτερεύουν και παρόλο που ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, φαίνεται να οδηγούμαστε προς μία διέξοδο από την κρίση.

Μάλιστα, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να καταγράψει ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης το τρέχον έτος. Οι ίδιες θετικές προβλέψεις αναμένονται και για την Ελλάδα, αφού η ελληνική οικονομία δείχνει τα πρώτα ισχυρά σημάδια εξόδου από την κρίση της πανδημίας, με τη δημοσιονομική στήριξη να παραμένει ισχυρή και το 2021.

Ο ανθεκτικός, κατά το 2020, επιχειρηματικός τομέας, η επανάκαμψη δραστηριοτήτων που επλήγησαν λόγω πανδημίας, η σταθερή στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και, ασφαλώς, το Ταμείο Ανάκαμψης, συνιστούν βασικές παραμέτρους που αυξάνουν την επενδυτική ελκυστικότητα της οικονομίας, με τα επιτόκια να διατηρούνται σε μηδενικό επίπεδο.

Μέσα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον εντοπίζεται πλήθος επενδυτικών επιλογών, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία διαχρονικά εμφανίζουν αποδόσεις και διαθέτουν μεγάλο εύρος επιλογών, ανάλογα με το προφίλ του επενδυτή.

Τα αμοιβαία κεφάλαια διαθέτουν σημαντικά πλεονεκτήματα, αφού δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές, ακόμα και με μικρά ποσά, εξασφαλίζοντας τη διασπορά των επενδύσεών τους και την ενεργή επαγγελματική διαχείριση που τους προσφέρει μια εταιρεία Α/Κ, όπως η Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Τα οφέλη για τους πελάτες είναι πολλαπλά, καθώς μπορούν να επιτύχουν βελτιστοποίηση της απόδοσης των κεφαλαίων τους, έχοντας καθημερινή αποτίμηση για τη θέση τους, καθώς και δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης (εντός 5 εργάσιμων ημερών), ενώ η υπεραξία της επένδυσης δεν φορολογείται.

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, στοχεύοντας στην ανάπτυξη μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες Premium Banking. Ο Προσωπικός Συνεργάτης στο δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας είναι στη διάθεση των πελατών, προκειμένου να συζητήσει με διακριτικότητα και άνεση τις προσδοκίες και τις ανάγκες τους και να τους ενημερώσει για τις διαθέσιμες επιλογές, ώστε να επιλέξουν τις κατάλληλες για αυτούς επενδυτικές λύσεις.  

Το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας, δημιουργεί μια ξεχωριστή τραπεζική εμπειρία, στοχεύοντας στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης σχέσης συνεργασίας με επίκεντρο τον πελάτη. Ο Προσωπικός Συνεργάτης υποδέχεται τους Premium Banking πελάτες, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εξυπηρέτησης, με διακριτικότητα, άνεση και ασφάλεια και συζητά μαζί τους τις ανάγκες, τους στόχους και το επίπεδο ρίσκου που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν, ώστε να καταλήξουν στις κατάλληλες επιλογές που ταιριάζουν στο επενδυτικό τους προφίλ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας μπορείτε να δείτε εδώ.

Σημαντική σημείωση: Οι παρεχόμενες από την Τράπεζα επενδυτικές υπηρεσίες είναι αυτές της λήψης/ διαβίβασης ή/και εκτέλεσης εντολών για την κατάρτιση συναλλαγών επί χρηματοπιστωτικών μέσων.

Οι ΟΣΕΚΑ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.