Δισεκατομμυριούχος έγινε ο ιδρυτής του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου από τη Νότια Κορέα Coupang, η οποία πέρασε το κατώφλι του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Η μετοχή της Coupang σημείωσε άλμα 41% στο διαπραγματευτικό της ντεμπούτο, ενώ η περιουσία του ιδρυτή της ανέρχεται πλέον στα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Coupang αποκαλείται συχνά και ως η Amazon της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το BBC. Παρότι η Coupang παραμένει ζημιογόνος, είδε το τζίρο της να διπλασιάζεται πέρυσι, καθώς η πανδημία έδωσε ώθηση στο online shopping.

Γεννημένος στη Σεούλ, ο Μπομ Κιμ μετακόμισε στις ΗΠΑ, όταν πήγαινε στο γυμνάσιο και πήρε την αμερικανική υπηκοότητα.

Αφότου εγκατέλειψε το MBA του στο Χάρβαρντ, επέστρεψε στη Νότια Κορέα και ίδρυσε την Coupang το 2010, αντλώντας έμπνευση από το επιχειρηματικό μοντέλο της Groupon.

Η εταιρεία έχει επεκτείνει σημαντικά τις παραδόσεις της, προσφέροντας παράδοση μίας ημέρας με την υπηρεσία Rocket Delivery. Παράλληλα, επενδύει και σε νέες αγορές, όπως το delivery φαγητού και οι υπηρεσίες streaming.

Παρά τη δημοφιλία της εταιρείας, έχει δεχτεί κριτική μετά από αναφορές για θανάτους ντελιβεράδων και άλλων εργαζομένων που φέρεται να εργάζονται υπερβολικά.