Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, Άλεξ Κισίλοφ, προειδοποίησε τους διπλωμάτες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι η χώρα ωθείται προς τη χρεοκοπία, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ των πιστωτών της χώρας που χρεοκόπησε το 2001-2002.

Αποκαλώντας τους πιστωτές της χώρας «ληστρικά ταμεία», ο Κισίλοφ είπε ότι η απόφαση της 16ης Ιουνίου του αμερικανικού δικαστηρίου να αρνηθεί στην Αργεντινή την ευκαιρία να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να πληρώσει στους πιστωτές της χρήματα τα οποία δε διαθέτει, δεδομένου ότι τα συναλλαγματικά της αποθέματα μόλις και μετά βίας φτάνουν τα 28,5 δισ. δολάρια.

«Οπότε κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα μας ωθήσει σε τεχνική χρεοκοπία», δήλωσε ο Άλεξ Κισίλοφ, προσθέτοντας ότι «όπως και να το δει κανείς, η απόφαση αυτή δημιουργεί για την Αργεντινή τον κίνδυνο να μπει σε οικονομική κρίση».
Μάλιστα, ο Άλεξ Κισίλοφ τόνισε ότι αυτό θα δημιουργήσει προηγούμενο και για τους πιστωτές της Αργεντινής που συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ όπως τόνισε τα funds πλήρωσαν μόνο 30 σεντς για κάθε δολάριο χρέους που αγόρασαν.