Εργοδότες – απατεώνες στη Βρετανία: Πήραν χρηματοδότηση για μισθούς κι έβαζαν εργαζόμενους σε αναστολή να δουλεύουν

Φέρονται να διεκδίκησαν παραπλανητικά 5,1 δισ. δολάρια από το πρόγραμμα υποστήριξης λόγω COVID-19


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:30
23/10/2020
Εργοδότες - απατεώνες στη Βρετανία: Πήραν χρηματοδότηση για μισθούς κι έβαζαν εργαζόμενους σε αναστολή να δουλεύουν
10
loading

Δημόσιο χρήμα που ξεπερνά τα 3,9 δισεκατομμύρια λίρες - ή τα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια φέρονται να έχουν λάβει βρετανικές εταιρίες, οι οποίες αποδέχθηκαν χρηματοδοτήσεις από πρόγραμμα υποστήριξης των μισθών, ενώ παράλληλα είχαν δώσει εντολές σε προσωπικό που είχε ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας να εξακολουθεί να εργάζεται εν μέσω της πανδημίας, σύμφωνα με το Εθνικό Ελεγκτικό Συνέδριο (NAO).

Το ΝΑΟ εκφράστηκε θετικά για τα κυβερνητικά προγράμματα υποστήριξης των υπαλλήλων και των αυτοαπασχολουμένων και για την ενεργοποίησή τους σε πρώιμο στάδιο, όταν η πανδημία COVID-19 ανάγκασε το μεγαλύτερο μέρος της βρετανικής οικονομίας να κλείσει τον Μάρτιο.

Ωστόσο το ίδιο γραφείο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι υπό την πίεση των εξελίξεων δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο για τον πλήρη έλεγχο των προγραμμάτων και ως συνέπεια το συνολικό μέγεθος της απάτης και των λαθών που έγιναν μπορεί να είναι σημαντικό. Τα αριθμητικά μεγέθη (των παραπλανητικών χορηγήσεων και λαθών) δεν είναι δυνατό να γίνουν γνωστά πριν από το τέλος της επόμενης χρονιάς, το νωρίτερο.

Το ΝΑΟ είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι εκτιμούσε πως οι παραπλανητικές χορηγήσεις οικονομικής βοήθειας και τα λάθη που έγιναν στο πρόγραμμα υποστήριξης των εργαζομένων που έμπαιναν σε καθεστώς αναστολής εργασίας κυμαίνονταν μεταξύ 5% και 10%, αντιστοιχώντας σε ποσά χορηγήσεων 39,3 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η απάτη για τον πρώτο κύκλο υλοποίησης του προγράμματος υποστήριξης των αυτοαπασχολούμενων μπορεί να φτάνει σε ποσοστό 1% ως 2%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Να δεις…

  ..που κ στην αγγλια καποιοι δικοι μας ...θα σκεφτηκαν κ ενθυλακωσαν αυτα τα ποσά.
  .

 2. avatar Κατι μας ειπατε..

  ...εδω ακούσαμε ότι νυχτερινά μαγαζιά..κ μουσικές σκηνές που δουλεύουν παντα μονο χειμώνα ..και .Μόνο χειμώνα... φαίνονται ανοιχτά κ με αναστολή κ ολο το καλοκαίρι για επιχειρηματίες κ υπαλλήλους κ λαμβάνουν επιδ. Και σε ενοικια κ σε μισθους .!!!!
  Το έψαξε ο κος πιτσιλης άραγε;;; ειναι αλήθεια αυτα που ακουγονται...;;;

 3. avatar ΤΟΞΟΤΗΣ.

  Αλλοι εχουν το ονομα κι Αλλοι την ΧΑΡΗ .....

 4. avatar Stateless

  Για να λέει κάποιος ένα νούμερο σημαίνει ότι ξέρει και ποιος το έκανε.
  Με εικασίες δε θα γινόταν θέμα.

 5. avatar δον ζου αν

  εδω να δειτε τι εχει να αποκαλυφθεί!! κομματοσκυλα και απατεωνες θα αρπάξουν την μερίδα του λεοντος!!!

 6. avatar Αυτό

  δεν συμβαίνει μόνο στην Μ Βρετανία δυστυχως συμβαίνει και εδώ και μην πείτε ότι πέφτετε από τα σύννεφα.

 7. avatar ΥΠΟΜΟΝΗΣ

  Ενώ εδώ ο Βρούτσης ήταν αμείλικτος όπως είχε δηλώσει άλλωστε.
  Χιλιάδες πρόστιμα από ελεγκτές που έκαναν σκούπα τις επιχειρήσεις.
  ΧΑχαχαχαχαχα!

 8. avatar SER 30

  Φέρονται να διεκδίκησαν παραπλανητικά 5,1 δισ. δολάρια από το πρόγραμμα υποστήριξης λόγω COVID-19... ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΣΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ . ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΙΤΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ . ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΗΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , ΠΟΤΕ ΤΟΣΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .

 9. avatar φοοφουτοσς………………………….

  Στην ελλαδα να δεις ποσοι δουλευαν ενω ηταν σε ανατολη με μισθο τα 530 απο το κρατος μονο.........

 10. avatar ……..

  Αρε Ελλαδάρα όλοι να σε αντιγράψουν!!!! Έχω σε εμάς δουλεύουν οι μισοί χωρίς ασφάλεια τώρα με την αναστολή η χαρά του λαμόγιο!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει