Κατατέθηκε η τροπολογία για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας – Πότε ξεκινά το πρόγραμμα

Τι προβλέπουν οι διατάξεις


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:24
16/09/2020
Κατατέθηκε η τροπολογία για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας – Πότε ξεκινά το πρόγραμμα
3
loading

Κατατέθηκε τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Αθλητισμού με την οποία θεσπίζεται ανοιχτό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2020 και ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Με τις διατάξεις της τροπολογίας, προβλέπεται ότι οι νέες συμβάσεις εργασίας εξάμηνης διάρκειας αφορούν κάθε είδους επιχείρηση-εργοδότη και είναι επιπρόσθετες σε σχέση προς τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.

Το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του καθαρού μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, καταβάλλονται από το υπουργείο Εργασίας με πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, μετά την υποβολή από την επιχείρηση-εργοδότη της σχετικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ).

Σε περίπτωση που η νέα πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η νέα πρόσληψη επιδοτείται πέραν των ανωτέρω και με 200 ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα διατήρησης των θέσεων εργασίας, μετά το πέρας του προγράμματος, με μετακύλιση του ασφαλιστικού κόστους στους εργοδότες-επιχειρήσεις.

Επίσης, ορίζεται ότι οι επιχειρήσεις που εντάσσουν τους εργαζομένους τους στο νέο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας δεν μπορούν να τοποθετήσουν τους ίδιους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ούτε να αναστείλουν τις σχετικές συμβάσεις εργασίας τους.

Μεταξύ άλλων, καθορίζονται οι προϋποθέσεις ένταξης επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας, καθώς και οι κυρώσεις που δύναται να επιβληθούν στις επιχειρήσεις-εργοδότες που, κατόπιν διασταυρώσεων, προκύψει ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar tboni2

  Ξευτιλα.

 2. avatar Ντένις τρομερός

  Μόνο κρατικό χρήμα , διακινείται στη μπανανία της Βαλκανικής . Δανεικά από ευρωπαϊκά κονδύλια που δίνονται σε ντόπιους και ξένους ανεπάγγελτους για 6-8 μήνες για να την βγάλουν καθαρή ... τσοντάροντας τα στη σύνταξη των γέρων !
  Άντε μετά να πάει ο άλλος να δουλέψει σε κανονική δουλειά ... Άμα μάθει στα εξάμηνα και στο ταμείο ανεργίας ...
  Βέβαια μετά σου λέει ... δεν έχω λεφτά για το συνταξιοδοτικό , για πολιτικές υγείας , για να δώσω στην παιδεία , στην άμυνα ...
  Με τέτοιους πολιτικούς και ψηφοφόρους του καφενέ , έρχεται μετά ο λογαριασμός απ’ έξω και «τσιμπάς» ένα μνημόνιο με ντόπιες υπογραφές ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και όλων των πολιτικών δυνάμεων ....
  Έτσι είναι κύριοι — όλα τα κόμματα βάλαν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Χώρας ...
  και φυσικά και οι ψηφοφόροι πολίτες που ενδιαφέρονται μόνο για πρόσληψη στο δημόσιο και πρόωρες παχουλές συντάξεις και απραξία ...

 3. avatar Κοροϊδεύουν τον κόσμο

  Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος είναι πιο αληθινό παραμύθι από τα φούμαρα που μας πουλάει η κυβέρνηση των αχρήστων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει