«Η γυναικεία ηγεσία ως μοχλός επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας» αποτέλεσε το θέμα κλειστής εκδήλωσης της Women Act που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, στο φιλόξενο χώρο «Β» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, η σύζυγος Πρωθυπουργού κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι και είκοσι γυναίκες επιχειρηματίες της πόλης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της δραστηριότητας του φορέα στην πόλη -και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που ακολούθησαν την πανδημία- η Women Act συνεχίζει την πορεία της στην Θεσσαλονίκη στοχεύοντας να ενδυναμώσει και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των γυναικών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζει μια σειρά από σημαντικές δράσεις που επιδιώκουν τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος διασύνδεσης το οποίο θα προσφέρει αξιόλογη επιμόρφωση μέσα από Ακαδημίες Ηγεσίας, δικτύωση μέσα από πιθανές συνεργασίες και θα βοηθήσει στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς ηγετών σε όλους τους τομείς, μέσα από προγράμματα mentorship.

Ομαδική Φωτογραφία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Women Act-Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά.

Για τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας ως μεταρρυθμιστικού παράγοντα μίλησε η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία επισήμανε ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης έχουν να προσφέρουν πολλά, ενώ η Πρόεδρος της Women Act κ. Μαίη Ζαννή δήλωσε: «Η έως τώρα πορεία της οργάνωσής μας στη Θεσσαλονίκη έχει αποδειχθεί όχι απλώς ενθαρρυντική αλλά μια πραγματική πηγή έμπνευσης και δύναμης. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Ζέρβα που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ηγεσίας ως καταλύτη για τη δημιουργία μιας ισότιμης και ανοιχτής κοινωνίας.»

Φωτογραφία από την ομιλία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν παρούσες η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Elizabeth K. Lee, η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου καθώς και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Συρεγγέλα. Τις προσκεκλημένες υποδέχθηκαν οι συνιδρύτριες του φορέα κ.κ. Μαίη Ζαννή, Μαρία Γιαννιού και Έλενα Τσαγκαράκη.

Λίγα λόγια για την οργάνωση:

Η Women Act είναι μια μη κυβερνητική και, κυρίως, μη κομματική οργάνωση που διεκδικεί το δικαίωμα των γυναικών στις ίσες ευκαιρίες. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ενδυνάμωση των γυναικών έτσι ώστε να αναπτύξουν πλήρως τις κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητές τους. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζει γυναίκες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η δράση της Women Act είναι να υπογραμμίσει την ύπαρξη έμφυλων ανισοτήτων, να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών για την καταπολέμησή τους. Παράλληλα, προσδοκεί να βοηθήσει δραστήριες γυναίκες να:

  • αποκτήσουν ικανότητες και να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική και επαγγελματική  εξέλιξη
  • να συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο χώρο
  • να επιδιώξουν θέσεις ηγεσίας και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
  • Ταυτόχρονα, ευελπιστεί να δημιουργήσει μια ενεργή ομάδα εθελοντών, που θα λειτουργήσουν ως «πρεσβευτές»  του μηνύματος της ισότητας και των ίσων ευκαιριών.

Η πρωτοβουλία της Women Act βρίσκει ολοένα και περισσότερη υποστήριξη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παραρτήματά της σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Women Act και τις μελλοντικές τις δράσεις:

women-act.org

 

WomenActGreece

 

womenactgreece

 

WomenAct1