«Αφήστε τις αδύναμες τράπεζες να καταρρεύσουν»

Αυστηροποιείται η πολιτική για τις τράπεζες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:43
10/02/2014
«Αφήστε τις αδύναμες τράπεζες να καταρρεύσουν»
3
loading

Η νέα επικεφαλής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για τις τράπεζες προειδοποίησε ότι κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της περιοχής δεν έχουν κανένα μέλλον και θα πρέπει να αφεθούν στην κατάρρευση, σηματοδοτώντας με αυτές τις δηλώσεις τη στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής προς μία πιο αυστηρή πολιτική για τις τράπεζες.

Στην πρώτη της συνέντευξη από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ρυθμιστικής αρχής, η Danièle Nouy τόνισε στους Financial Times ότι θέλει να κόψει το δεσμό ανάμεσα στις κυβερνήσεις και τις τράπεζες της ευρωζώνης που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης που ταλανίζει εδώ και χρόνια την ευρωζώνη.

Η κ. Nouy δήλωσε επίσης ότι συμφωνεί με την άποψη του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι τα επερχόμενα στρες τεστ στις τράπεζες θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση κάποιων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων ώστε να είναι αξιόπιστα.

«Πρέπει να δεχτούμε ότι κάποιες τράπεζες δεν έχουν μέλλον», είπε τονίζοντας ότι θα πρέπει να τις «πεθάνουμε» και όχι να τις συγχωνεύσουμε με άλλα ιδρύματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ανδρεας

  Έτσι! Σώσατε της δικές σας της συστημικές και πλέον με τους νέους νόμους περί "δέσμευσης καταθέσεων" σε περίπτωση πτώχευσης κλπ, οι μικρές τράπεζες του νότου, ανήμπορες με τόσα δάνεια απλήρωτα, θα κλαττάρουν και οι δικές σας θα κυριεύουν!
  Ερώτηση; ΓΙΑΤΙ δεν έγινε κάτι τέτοιο από την εποχή της Λίμαν Μπράδερς ώστε να μην πληρώνουν οι λαοί χρέη τραπεζών;
  Αστε απαντήσ ξέρω!

 2. avatar Cleo

  Αν θέλετε να κλείσετε τις προβληματικές τράπεζες ,να το κάνετε ,αφού όμως ,επιστρέψουν ολα τα χρήματα στους καταθέτες ,μετόχους ,ομολογιούχους ή οποιαδήποτε τραπεζικά προϊόντα κατέχουν οι πελάτες αυτών των τραπεζών και όχι να γίνει αυτό που έγινε με την Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου .Είναι μεγάλη αδικία να χάνει ο κοσμος τις αποταμιεύσεις μιας ζωής .

 3. avatar κεραυνος

  Σωστοτατο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει