«Φτωχοί» δηλώνουν οκτώ στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φοροδιαφυγή


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:56
19/01/2014
«Φτωχοί» δηλώνουν οκτώ στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες
6
loading

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών διαθέτει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, μετά από επεξεργασία που έχει κάνει η ΓΓΠΣ στις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, ενώ το 63% των μη μισθωτών δηλώνει εισοδήματα κάτω από 5.000 ευρώ. Μισθωτοί με εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ δηλώνουν το 28,2% των συνολικών εισοδημάτων και τα εισοδήματα αυτά που ανήκουν στο 8% των συνολικών νοικοκυριών, επωμίζονται το 68,6% των συνολικών φόρων εισοδήματος.

Βάσει της ίδιας επεξεργασίας μισθωτοί και συνταξιούχοι οι οποίοι αποτελούν το 64% των φορολογουμένων, δηλώνουν το 82% των συνολικών εισοδημάτων και πληρώνουν το 78% των φόρων. Το 15% των μισθωτών και συνταξιούχων δηλώνει εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ, ενώ το μέσο δηλωθέν εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων ανέρχεται οριακά υψηλότερα των 15.000 ευρώ.

Τέλος, αναφορικά με τα εισοδήματα των αγροτών τα στοιχεία δείχνουν ότι το 98% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Βασίλειος ο Β’

  Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αδικούνται στην Ελλάδα.

 2. avatar megaloagroths

  τελικα οι πιο φτωχοι ελληνες ειμαστε οι αγροτες,98% κατω απο 10.000

  1. avatar tsakman36

   άσε φίλε ,αφού ξέρεις πως δηλώνουν οι αγρότες ,είναι φτωχοί αυτοί που ασχολούνται με κηπευτικά και δεν περνούν επιδοτήσεις ,εσείς οι μεγαλοαγρότες δεν είστε μόνο το Βʹ της εκατό αλλά το 60 σίγουρα

 3. avatar George Bourekas

  Σιγα τα νεα και πολλα δηλωνουν ειπαμε success story

 4. avatar bill

  Τώρα πλέον δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια. Πριν μερικά χρόνια θα ήταν λόγος για φοροκυνήγι.

 5. avatar krest

  Τι ανακάλυψαν οι σοφοί της κυβέρνησης ????
  Ανακάλυψαν ότι τώρα που έμαθε το γαϊδούρι να μην τρώει ,ψόφησε???
  Υπογράφω ότι τα τελευταία χρόνια οι φορολογικές δηλώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών είναι ειλικρινέστατες και όποιος πιστεύει το αντίθετο (επιεικώς) δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει