Με τις αντικειμενικές αξίες του 2007 ο υπολογισμός του ΦΑΠ σε Ψυχικό-Φιλοθέη

Τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21:22
20/12/2013
Με τις αντικειμενικές αξίες του 2007 ο υπολογισμός του ΦΑΠ σε Ψυχικό-Φιλοθέη
5
loading

Με τις αντικειμενικές τιμές του 2007 θα αναπροσαρμοσθούν οι αξίες στο Ψυχικό και την Φιλοθέη σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Μ.Βορίδης, Σ.Βούλτεψη. Α.Ντινόπουλος, Κ.Παπακώστα και Αν. Καραμανλή και την οποία έκανε αποδεκτή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση των ακινήτων των φορολογουμένων οι αντικειμενικές τιμές, όπου είχαν αυξηθεί, θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2007 , εξαιρουμένων των τιμών που θα προσδιορίσθηκαν εκ νέου μετά από απόφαση του ΣΤΕ.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε δεκτό το να γίνει νέα εκκαθάριση φόρων ακινήτων για τα έτη 2012 και 2013, ήτοι να επιστρέψει πίσω το Δημόσιο τους φόρους που πλήρωσαν κάτοικοι του Ψυχικού και τις Φιλοθέης για Φόρους Ακίνητης Περιουσίας, ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, φόρο μεταβίβασης, γονικών παροχών, κ.α..

Η τροπολογία αναφέρει πως :

«Για τα έτη 2012 και 2013 λαμβάνονται υπόψη οι τιμές εκκίνησης και οι συντελεστές αυξομείωσης όπως έχουν αναπροσαρμοστεί κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις 41 και 41Α του ν. 1249/1982 και ίσχυαν κατά την 31/12/2008 , καθώς και οι τιμές εκκίνησης και οι συντελεστές αυξομείωσης όπως αναπροσαρμόστηκαν κατά την 31/12/2008 σε εκτέλεση ακυρωτικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία ακύρωσε τιμές εκκίνησης και συντελεστές αυξομείωσης που είχαν αναπροσαρμοσθεί μέχρι 31/12/2008.

Αν έχει βεβαιωθεί φόρος με βάση τιμές εκκίνησης και συντελεστές αυξομείωσης διαφορετικούς από αυτούς που ορίζονται στο προηγούμενο εδάφιο, διενεργείται νέα εκκαθάριση του φόρου από τη φορολογική διοίκηση.

Οι διατάξεις των δύο προηγουμένων εδαφίων δεν εφαρμόζονται για ακίνητα περιοχών που εντάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού για πρώτη φορά μετά την 31/12/2008».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar eltassos

  βρε μπας και εχουν ο στουρναρας και ο αντωνακης τιποτα ακινητουλια στο ψυχικο-φιλοθεη? Ενας μεσιτης ελεγε οτι τα καλυτερα ακινητα ειναι διπλα σε πολιτικους...δεν σε σκιαζει φοβερα καμμια, οτι παρανομια και να κανεις κουκουλωνεται, διοτι εχδουν και οι πολιτικοι κανει παρανομιες, απο φωτιες ληστειες φορους ...κλπ δεν κινδυνευεις...σωστα ελεγε ο ανθρωπος.

 2. avatar Gabriel

  Και μετά είναι να μην νευριάζει η Λιάνα, που αφήσαν την Εκάλη όπως έχει? Κοίτα να δεις αδικίες...

 3. avatar Gabriel

  χαχαχχαχαχα... Εϊναι θεοί ο Στουρνάρας και ο Αντωνάκης... Φαίνεται πως βιάζονται πάρα πολύ να παραδώσουν την εξουσία στον Αλέξη... Μάλλον έχουν προγραμματίσει τις πολυετής διακοπές τους και δεν κρατιούνται...

 4. avatar amx4319

  Εδω η προκλητικοτητα τους παιρνει σοβαροτατες διαστασεις.Εξαιρουν το Ψυχικο και τη Φιλοθεη.

 5. avatar Zigvago

  Γελοίοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει