Στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποδίδεται η χθεσινή άνοδος του ΧΑ καθώς όπως ανέφερε δεν υπάρχει περίπτωση χρεοκοπίας και η χώρα δε θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους. Όμως παρά τη χθεσινή κίνηση οι αναλυτές παραμένουν απαισιόδοξοι και εκτιμούν πως σήμερα θα δούμε μία μάλλον σταθεροποιητική συνεδρίαση. Η ψυχολογία παραμένει εύθραυστη και η πλειονότητα των επενδυτών τηρεί στάση αναμονής. Έτσι η ρευστότητα στο σύστημα είναι περιορισμένη ενώ στα επίπεδα των 1.500 μονάδων οι τεχνικοί αναλυτές περιμένουν αύξηση του ρυθμού πωλήσεων.

Marfin

Το κλίμα παραμένει εύθραυστο και οι επενδυτές κάθονται ακόμα στην άκρη περιμένοντας μάλλον το αποτέλεσμα της επίσκεψης του ΔΝΤ τον Ιούνιο. Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Proton

Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και το εμπορικό ισοζύγιο στις ΗΠΑ καθώς και στις ανακοινώσεις για το ύψος των επιτοκίων από ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας (αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα). Για την εγχώρια αγορά αναμένουμε μία νευρική συνεδρίαση.

Πηγή: reporter.gr