Σε περικοπή των εκτιμήσεων και των τιμών-στόχων των ελληνικών τραπεζών προχωρά η HSBC σε έκθεσή της για τον κλάδο όπου επισημαίνει τις τεράστιες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα ιδρύματα, αν και τονίζει ότι οι αποτιμήσεις είναι ήδη σε μεγάλο discount έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ειδικότερα, ο οίκος διατηρεί συστάσεις overweight για την Τραπεζα Κυπρου και την Εθνική Τράπεζα, μειώνοντας την τιμή-στόχο για την πρώτη στα 5 ευρώ από 6,5 ευρώ και για την Εθνική στα 14 ευρώ από 24 ευρώ.

Ακόμη, διατηρεί σύσταση neutral για Eurobank (με την τιμή-στόχο να περιορίζεται στα 4,7 ευρώ από 9 ευρώ) και για την Alpha Bank, με το στόχο στα 5 ευρώ από 9,4 ευρώ, ενώ υποβαθμίζει σε underweight τις συστάσεις για την Τράπεζα Πειραιώς (με το στόχο στα 3,7 ευρώ από 9 ευρώ) και την Marfin Popular Bank (με τιμή-στόχο στα 1,4 από 2,6 ευρώ).

Ο οίκος περικόπτει τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών ιδρυμάτων κατά 80% για το 2010, κατά 60% για το 2011 και κατά 50% για το 2012, λόγω αύξησης των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

Πηγή: euro2day.gr