Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ κατέγραψε άνοδο τον Ιούνιο, ωστόσο οι πληθωριστικές πιέσεις φάνηκαν να σταθεροποιούνται, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε περισσότερο του αναμενομένου τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα. Η πορεία των δεικτών αυτών μοιάζει να ενισχύει τις προσδοκίες ότι η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα αρχίσει να μειώνει την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης αργότερα φέτος, όπως είχε προαναγγείλει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,5% τον Ιούνιο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο, αφού είχε αυξηθεί 0,1% τον Μάιο. Στις τιμές των καυσίμων αποδίδεται το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στο μεταξύ, η παραγωγή του βιομηχανικού τομέα αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα, αφού παρέμεινε σταθερή τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 0,2%.

Ειδικά στη μεταποίηση (ελαστικά, πλαστικά, ένδυση, ξυλεία, καπνός, ποτοποιία, τρόφιμα, χαρτί) καταγράφηκε άνοδος 0,3% τον Ιούνιο πάντα σε σχέση με τον Μάιο.