Ποιες συντάξεις θα αυξηθούν έως και 15%

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του νέου Ασφαλιστικού


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:39
03/11/2019
Ποιες συντάξεις θα αυξηθούν έως και 15%
6
loading

Αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τους θα δουν, πιθανότατα τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς περισσότεροι από 150.000 πολίτες οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου (τον Μάιο του 2016 και μέχρι σήμερα), ενώ θετικά θα επηρεαστούν και οι συντάξεις 500.000 παλαιών συνταξιούχων.

Οι αυξήσεις αναμένεται να έχουν αναδρομική ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικά τα ποσοστά αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης για όσους έχουν πολλά έτη ασφάλισης και έχουν καταβάλει αυξημένες εισφορές.

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση επισημαίνουν στη «Real News» ότι, από το 2016 και μετά, κάθε χρόνο περίπου 40.000 ασφαλισμένοι αποχωρούν από την αγορά εργασίας με περισσότερα από 35 χρόνια ασφάλισης. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί προοδευτικά τα επόμενα χρόνια.

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναζητούν τη χρυσή τομή για τη διαμόρφωση των νέων ποσοστών αναπλήρωσης από τα 30 έτη ασφάλισης και πάνω και κυρίως από τα 35 χρόνια ασφάλισης και πάνω. Μάλιστα, υπάρχουν εισηγήσεις ώστε η σωρευτική αύξηση στα 35 έτη και πάνω να είναι 2,5 με 3 ποσοστιαίες μονάδες. Τις μεγαλύτερες αυξήσεις, ωστόσο, θα έχουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν ή συνταξιοδοτούνται με περισσότερα από 40 έτη.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να πριμοδοτηθούν σημαντικά όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και πέραν των 40 ετών. Σε περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιλέξει να διαμορφώσει τα ποσοστά αναπλήρωσης κοντά σε αυτά που είχαν νομοθετηθεί με τον Ν. 3863/10, τότε οι αυξήσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και στο 15%.

Διαβάστε περισσότερα στη Real News που κυκλοφορεί

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar φροιξος

  σύντομα το συνταξιοδοτικό θα ξεχαρβαλωθει!! Το πετσόκομμα τω εισφορών προς όφελος των εργοδοτών σύντομα θα εκτροχιαστει και θα μας μείνει η εθνική σύνταξη με οτι περισσεύει!!

 2. avatar Από τις δηλωσεις

  Από τις θολές δηλώσεις που κάνουν οι ιθύνοντες υπουργοί διαφαίνεται μια προσπάθεια να μην εφαρμόσουν πλήρως την απόφαση του ΣτΕ επιδιδόμενοι στο γνωστό έργο της κοπτοραπτικης στο θέμα των αυξήσεων επικαλούμενοι το γνωστό παραμύθι της δημοσιονομικής σταθερότητας που έχει επιφέρει την οικονομική αστάθεια των οικογενειακών μας προϋπολογισμών μας.

 3. avatar Kυριάκος

  Σκίζω συριζαίους τους καθιστώ εγκύους.

 4. avatar Ανεξαρτητος

  Δυστυχώς για τους περισοτερους συνταξιούχους θα ισχύσει ο νόμος κατρουγκαλου και δεν πρόκειται να δουν αύξηση στη σύνταξη τους μέχρι να πεθάνουν. Ας το καταλάβουμε όλοι μας και ας αντιδράσουμε όπως πρέπει γιατί δυστυχώς και η παρούσα κυβέρνηση ήρθε να εφαρμόσει τον τρισκαταρατο και επαισχυντου νόμο κατρουγκαλου που τιμωρεί πάνω από ενάμιση εκατομμύριο συνταξιούχους με αρνητική προσωπική διάφορα η οποία για να εξαλειφθεί θα πρέπει να περάσουν πάνω από δέκα χρόνια.

 5. avatar Tom Tom

  Ολα καλά τα λέει η κυβέρνηση ,θαυμασια για μερικούς
  Μα;;;;;
  Το ΤΕΒΕ ειχε επιπλέον πέντε προερετικες
  Στη δέκατη λοιπον κατηγορία πλήρωνα επι είκοσι χρονια
  Το αποτέλεσμα έξι μηνες με δυο χιλιαδες ευρώ
  Μετα το 2010 άρχισε το κόψιμο
  Σημερα περνω χίλια εκατον εξήντα ,,που πήγανε τα 840 Δεν ξερω
  Δέστε λοιπον κι αυτο,το θέμα ,δεν ζητό ελεημοσύνη τα ´´´´δικα μου θελω
  Απο που απου να απευθυνθώ ;;;βοήθεια απο όλους τους κυβερνώντες

  1. avatar κακόμοιρος

   Καλά φιλαράκο τα υπόλοιπα σου τα έκαναν ομόλογα (για την προστασία σου βεβαίως - βεβαίως ) μην τυχόν και τα σπαταλήσεις . Τώρα το τι θα πάρεις από τα επενδυμένα 840 ευρώ θα σου έλεγα αλλά θα μας κόβανε!! Άντε και καλή καρδιά!! Στην ίδια μοίρα είμαστε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει