Κατασχέσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

«Σαφάρι» για τους οφειλέτες που δεν τακτοποιούν τα χρέη τους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
10:41
16/07/2013
Κατασχέσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία
3
loading

Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι οφειλέτες δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε αυτή τη φάση είναι σε εξέλιξη... σαφάρι για τον εντοπισμό των οφειλετών, ενώ χωρίς ανταπόκριση είναι η νέα ρύθμιση χρεών.
Η κατάσταση είναι πλέον οριακή, καθώς τα Ταμεία βλέπουν τα έσοδά τους να ακολουθούν κατηφορική πορεία.

Σε περίπτωση που... ναυαγήσει η νέα ρύθμιση, οι ασφαλιστικοί φορείς θα βρεθούν σε οικονομική ασφυξία και με την επιστροφή της τρόικας θα τεθεί θέμα νέων μέτρων.

Ενδεικτικό του περιορισμένου ενδιαφέροντος είναι πως μέχρι τώρα στο ΙΚΑ μόλις 3.200 άτομα έχουν μπει στη νέα ρύθμιση χρεών.

Ανάλογα είναι τα «μηνύματα» και στον ΟΑΕΕ, όπου 1.350 άτομα έχουν προχωρήσει στην τακτοποίηση των χρεών τους.

Όπως αναφέρει το Έθνος, όσοι όμως δεν ανταποκριθούν στη νέα ρύθμιση που δίνει εξόφλησης έως και σε 48 δόσεις θα έχουν να αντιμετωπίσουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών. Αρχικά, το νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών σε πρώτη φάση θα ενημερώνει τον οφειλέτη για το ποσό που χρωστά και σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση θα προχωρεί στην έκδοση παραγγελιών κατάσχεσης και υποθηκών και στην προετοιμασία για τη διενέργεια πλειστηριασμών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Stefanos

  Οδηγίες προς ναυτιλομένους ήτοι Ελεύθερους Κατεστραμένους Επαγγελματίες .
  Εαν και εφόσον έρθει κατασχετήριο πας στο δικαστήριο δηλώνεις πως δεν έχεις να πληρώσεις και αποποιήσαι τους συνταξιοδοτικού σου δικαιώματος . Δεν μπορούν να σου κατάσχουν τίποτα .

 2. avatar τετραγωνακιας

  κουμουνιστή τα χρεοι αυτά είναι από παλιά όχι από τώρα γιατί δεν πήγαιναν να τα πληρώσουν και τώρα μαζεύτηκαν τουλάχιστον η πλειοψηφία

 3. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

  δε θελουν να καταστρεψουν τον ιδιωτικο τομεα. το ελευθερο επαγγελμα και τη μικρη επιχειρηση και ειδικα την αυτοαπασχοληση θελουν να καταστρεψουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει