Επίθεση των εφοριακών στον Γ. Στουρνάρα για τα έσοδα

Ζητούν «να εγκαταλείψει την αλαζονεία και τον δογματισμό των προκατόχων του»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:26
11/02/2013
Επίθεση των εφοριακών στον Γ. Στουρνάρα για τα έσοδα
loading

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για την κατάρρευση των εσόδων εξαπέλυσαν με ανακοίνωσή τους οι εφοριακοί της ΠΟΕ-ΔΟΥ, καλώντας τον «να προχωρήσει στον αναγκαίο κοινωνικό διάλογο και να εγκαταλείψει την αλαζονεία και τον δογματισμό των προκατόχων του, την οποία ακολουθεί πιστά».
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, για τα έσοδα του Ιανουαρίου, καταγράφουν με τον πλέον σαφή τρόπο, μια σκληρή πραγματικότητα».
Η ΠΟΕ –ΔΟΥ επισημαίνει ακόμη:

1. « Οι ευθύνες για την κατάρρευση αυτή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ! Οι ευθύνες είναι στην βάρβαρη φορολογική πολιτική των χαρατσιών, στο άδικο φορολογικό σύστημα, στην αποδυνάμωση των φορολογικών υπηρεσιών (αντί για την ενίσχυσή τους, όπως ακόμη και η Τρόϊκα ζητά πλέον), στην απουσία κεντρικού σχεδιασμού κλπ, τακτικών και προληπτικών ελέγχων κλπ.
2. Σε ποιά χώρα του κόσμου η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, θέτει συγκεκριμένους στόχους στις υπηρεσίες (και με βάση αυτούς τους στόχους καθαιρεί ή μετακινεί υπαλλήλους) ενώ η ίδια διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα, να πέφτει έξω στις προβλέψεις και να το αποδίδει σε …….απλές αστοχίες ;
3. ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον κ. Στουρνάρα να προχωρήσει στον αναγκαίο κοινωνικό διάλογο και να εγκαταλείψει την αλαζονεία και τον δογματισμό των προκατόχων του, την οποία ακολουθεί πιστά. Η εμπάθεια συμβούλων του για τις φορολογικές υπηρεσίες, δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο για τις αποφάσεις του. Η πολύχρονη (από τη δεκαετία του 1990) προϋπηρεσία του, σε θέσεις ευθύνης, επιτροπές κλπ στο Υπουργείο Οικονομικών ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Τον καλούμε να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.
4. Η ΠΟΕ –ΔΟΥ για μια φορά ακόμη, επαναφέρει τις προτάσεις της (Δελτίο Τύπου 28.6.2012 και 31.1.2013) για τα θέματα των χρεών και της φορολογικής πολιτικής. Αν κάποιοι είχαν ακολουθήσει, την σοβαρότητα, την επιστημονική ανάλυση και την εμπειρία μας, σήμερα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΗ την απώλεια εσόδων.»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει