Έντονο ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στη Ντόχα ο Γιώργος Κατρούγκαλος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:45
01/05/2019
Έντονο ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα
6
loading

Η οικονομική διπλωματία και η προσέλκυση επενδύσεων κυριάρχησε στις επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ντόχα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποιεί σε χώρες του Κόλπου.

Επαφές που, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ανέδειξαν το ενδιαφέρον της καταριανής πλευράς για ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα σε μια συγκυρία κατά την οποία η χώρα εξέρχεται από την κρίση και παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Ευκαιρίες που συνοδεύονται, όπως τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος, από συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω της εγγύτητάς της Ελλάδας τόσο στον αραβικό κόσμο, όσο και στις μεγάλες αγορές της Δύσης.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με τον Καταριανό υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Σαϊφ Αλ-Σουλάϊτι, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε διεξοδικώς στα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως φυσικής γέφυρας μεταξύ Ανατολής και Δύσης, τονίζοντας ιδιαίτερα τις ανεπτυγμένες υποδομές και τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις της με τον Αραβικό κόσμο. Ο ρόλος της Ελλάδας, πρόσθεσε, καθίσταται ακόμη σημαντικότερος καθόσον αυξάνεται η παγκόσμια διασυνδεσιμότητα. Απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση στον συνομιλητή του να επισκεφθεί τη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθεί για συγκεκριμένα δυνητικά επενδυτικά εγχειρήματα, ενόψει και της προώθησης ιδιωτικοποιήσεων που θα οφελήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Από πλευράς του, ο Καταριανός αξιωματούχος εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας για επενδύσεις στην Ελλάδα και αποδέχθηκε με ικανοποίηση την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί το προσεχές διάστημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Τσάμπα ταξιδάκια όεοε!

  Πληρώνετε εισφορές [...]!!!

 2. avatar MONA LISA

  Να σας πιστεύαμε κιόλας!

 3. avatar Extremoulis

  Κάθε 2 χρόνια οι καταριανοί ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα. Αλλά άφαντοι όμως...

 4. avatar ukjty

  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, το κατάρ το ξέρει?

 5. avatar spyrospeiratis

  ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΧΑΖΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ? ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ 70 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΟ 1990 ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΥΣΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ -ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΛΑΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ? ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ -ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ. ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 8.500.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΕΙΣΘΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

 6. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Διαβάζεις το άρθρο και κλαις...
  Επιχειρήματα εης δημοτικού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει