Η Lehman Brothers δημοπρατεί τα έργα τέχνης της

Για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
3:22
21/09/2010
Η Lehman Brothers δημοπρατεί τα έργα τέχνης της
loading

Μία εκλεκτή συλλογή από έργα τέχνης που κάποτε στόλιζαν τους τοίχους της Lehman Brothers, της τράπεζας της οποίας η χρεωκοπία άνοιξε τους κρουνούς της ύφεσης στις ΗΠΑ, θα τεθεί σε δημοπρασία εντός της εβδομάδας για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων στους πιστωτές της.

Η συλλογή, αξίας πολλών εκατ. δολαρίων, αποκτήθηκε στο μέγα τμήμα της από την τράπεζα του 2003 και σε αυτήν περιλαμβάνονται σημαντικοί σύγχρονοι καλλιτέχνες, όπως ο Ντέμιαν Χερστ, η Τζούλι Μεχρέτου και ο Ρόμπερτ Πρίνς.

Η αντιπρόεδρος του Οίκου Σόθμπι’ς, που διοργανώνει την δημοπρασία το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, χαρακτήρισε τον κατάλογό της ως ένα «μνημείο διασημοτήτων» της σύγχρονης τέχνης.

Μία άλλη δημοπρασία, που θα διοργανώσει ο ανταγωνιστής Οίκος Κρίστι’ς στις 29 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει έργα των Λυσιάν Φρόιντ και Γκάρι Χιουμ.

Τα έσοδα από τις δημοπρασίες θα πάνε στους πιστωτές της Lehman Brothers, η οποία κήρυξε χρεωκοπία το 2008.

Τα έργα κοσμούσαν τα γραφεία και τους διαδρόμους του χρηματοοικονομικού γίγαντα, αλλά αντικατοπτρίζουν πολλά παραπάνω από ένα σύμβολο χλιδής και υπερβολής, όπως τονίζει η αντιπρόεδρος του Σόθμπι’ς Γκαμπριέλα Παλμιέρι.

«Δεν πρόκειται απλώς για το "έχουμε τα μέσα, επομένως μπορούμε". Η συλλογή της Lehman Brothers αντιπροσωπεύει περισσότερο για μία οξυδερκή έρευνα των καλών ευκαιριών, καθώς και μία χορηγεία προς όφελος των νέων καλλιτεχνών: τα έργα δεν έχουν αγορασθεί σε δημοπρασίες, αλλά σε γκαλερί και εκθέσεις και συχνά σε μικρότερες τιμές. Έχουν μία απίστευτη όσφρηση», τόνισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει