Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε θετικός για την αναμενόμενη διαδοχή του στην προεδρία του Eurogroup, από τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον οποίο και συναντήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Χαρακτηρίζοντας «καλή» την υποψηφιότητα του κ. Ντάισελμπλουμ, ο κ. Γιούνκερ γνωστοποίησε ότι η τυπική διαδικασία ανάδειξης του προσώπου που θα τεθεί επικεφαλής του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της 17μελούς Ευρωζώνης, «πρόκειται να ληφθεί την Δευτέρα», κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης συνεδρίασής του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε από την πλευρά του ότι σκοπεύει να παρουσιάσει τις προτεραιότητές του για το ρόλο που πρόκειται να αναλάβει, στο Eurogroup, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο «σωστός τρόπος για να ενργήσει».

«Ο Γάλλος συνάδελφός μου μού ζήτησε να κάνω μια παρουσίαση του οράματός μου για το Γιούρογκρουπ. Θα το κάνω με μεγάλη χαρά την Δευτέρα», είπε, ενώ χαρακτήρισε «εντελώς λογικό» το αίτημα του κ. Μοσκοβισί.

Ο Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του επίσημα χθες, κατά την διάρκεια συζήτησης στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Ο 46χρονος Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανήκει στους Εργατικούς, ανέλαβε υπουργός Οικονομικών της χώρας του πριν από δύο μήνες, και χαρακτηρίζεται καλός διαμορφωτής στρατηγικής και ικανός διαμεσολαβητής.