Ζημίες ύψους 12 δισ. δολαρίων απέκρυψε η Deutsche Bank κατά την περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης προκειμένου να αποφύγει κρατική στήριξη αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τρία πρώην στελέχη της τράπεζας προσέφυγαν στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, καταγγέλλοντας πως η τράπεζα δεν αποτύπωσε σωστά μαζική θέση σε παράγωγα.

Και οι τρεις υποστηρίζουν πως εάν η τράπεζα είχε καταγράψει σωστά τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις, τότε η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας θα είχε υποχωρήσει σε επικίνδυνα επίπεδα κατά την χρηματοοικονομική κρίση και θα χρειαζόταν κρατική στήριξη για να επιβιώσει.

Από την πλευρά της η Deutsche Bank υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες αφορούν κινήσεις που έγιναν πριν από 2,5 χρόνια, οι οποίες είχαν κοινοποιηθεί τον Ιούνιο του 2011.

Επιπλέον, αναφέρει ότι έγινε «προσεκτικός και διεξοδικός έλεγχος», από τον οποίο προέκυψε ότι οι κατηγορίες ήταν «πλήρως αβάσιμες», επισημαίνοντας πως οι καταγγελίες έγιναν «από ανθρώπους που δεν έχουν προσωπική γνώση, ή ευθύνη, για σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες».