Αύξηση των πωλήσεων κατά 7,5% στα 550 εκατ. ευρώ για το 2009 ανακοίνωσε η Intracom Holdings κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Ο κ. Δημήτρης Κλώνης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Ομίλου, δήλωσε επίσης ότι «υπήρξε και μείωση ζημιών στο τέλος της χρήσης σε σχέση με το 2008».

Στη συνέχεια, ο κ. Κλώνης παρουσίασε τη στρατηγική και τις προοπτικές των εταιριών του Ομίλου, ξεκινώντας με την INTRACOM IT Services, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά από τα νέα έργα που ανέλαβε από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κοινοβούλιο, ΓΔ Έρευνας, Οργανισμό Φαρμάκων, Οργανισμό Ασφάλειας Αεροδρομιών).

Η INTRACOM Defense Electronics κατά το 2009 κατάφερε να εξασφαλίσει ικανοποιητική κερδοφορία και υγιή μεγέθη -παρά τη μείωση πωλήσεων στην εγχώρια αγορά- κυρίως από μεγάλους ξένους αμυντικούς οίκους για άλλες χώρες και προγραμμάτων του ΝΑΤΟ, ενώ για το 2010, προσβλέπει στη διατήρηση της κερδοφορίας της με την ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Η INTRAKAT, η οποία την περασμένη χρονιά υπέγραψε δύο σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες με τη τις Suez Environment και Fracasso για τη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα και τα συστήματα οδικής ασφάλειας αντίστοιχα, θα εστιάσει σε περιβαλλοντολογικά-ενεργειακά έργα, σε αυτοχρηματοδοτούμενα έργα και ΣΔΙΤ, καθώς στην ανάπτυξη real estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η hellas online έχει κατακτήσει τη 2η θέση στην αγορά αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου με 28,6% μερίδιο αγοράς, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της κατά 54% στα 158 εκατ. ευρώ το 2009.

Τέλος, η INTRACOM Telecom στοχεύει στην πρώτη 8άδα διεθνώς των κατασκευαστών για ασύρματες λύσεις ευρυζωνικών υπηρεσιών IP και στην ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών σε ολοκληρωμένα έργα πληροφορικής & δικτύων στις χώρες που έχει ήδη σημαντική παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά στα βασικά οικονομικά μεγέθη του 2009, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 547,7 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,5% σε σχέση με το 2008. Οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 5,3 εκατ. ευρώ προ φόρων.

Τέλος, οι νέες συμβάσεις που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια του 2009 ανήλθαν σε 634 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 40% αφορά σε τηλεπικοινωνιακές λύσεις και υπηρεσίες, 11% σε αμυντικά ηλεκτρονικά συστήματα, 35% σε υπηρεσίες πληροφορικής και 14% σε κατασκευαστικά έργα.