Φόρος από το πρώτο ευρώ στα ενοίκια

Ελαφρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:52
26/11/2012
Φόρος από το πρώτο ευρώ στα ενοίκια
1
loading

Φόρο στα ενοίκια που εισπράττουν φυσικά πρόσωπα από το πρώτο ευρώ, χωρίς αφορολόγητο με αυτοτελή κλίμακα φορολόγησης προβλέπει το προτεινόμενο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι αλλαγές στη φορολόγηση των ενοικίων επιβαρύνουν έως και κατά 1.820 ευρώ όσους έχουν αποκλειστικά εισοδήματα από ενοίκια και φορολογούνταν έως σήμερα με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, ενώ για την ίδια κατηγορία φορολογουμένων προκύπτουν ελαφρύνσεις για εισοδήματα από ενοίκια άνω των 70.000 ευρώ, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Η νέα κλίμακα της φορολόγησης των ενοικίων οδηγεί σε σημαντικές ελαφρύνσεις όσους εισπράττουν πολύ υψηλά ενοίκια.

Βάσει της προτεινόμενης κλίμακας από το 2013 εισοδήματα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 10%, ενώ για υψηλότερα ποσά ενοικίων ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 33%.

Υψηλότερο φόρο θα πληρώσουν και μισθωτοί - συνταξιούχοι που εισπράττουν συγκριτικά μικρά ποσά από ενοίκια.

Για παράδειγμα, άγαμος φορολογούμενος με εισόδημα από ενοίκια και μισθούς ύψους 12.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.000 ευρώ προέρχονται από ενοίκια, εφέτος επιβαρύνεται με φόρο 700 ευρώ.

Με τις προτεινόμενες αλλαγές τα 10.000 ευρώ θα φορολογηθούν στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος (φόρος 570 ευρώ) και τα 2.000 ευρώ των ενοικίων με συντελεστή 10% θα οδηγήσουν σε επιπλέον φόρο 200 ευρώ και συνολικά η επιβάρυνση θα φθάσει στα 770 ευρώ ή 70 ευρώ παραπάνω.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar V-R

    Ε βεβαια οσοι εχουνε μια γκαρσονιερα και την νοικιαζουν για ενα εξτρα εισοδημα πρεπει να φορολογηθουν παραπανω... τα λαμογια που εχουν καμια τριανταρια διαμερισματα και κονομανε πρεπει να εχουν ελαφρυνσεις... α ρε ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ αθανατη ! ! ! μονο στην Ελλαδα αυτα, πουθενα αλλου... τελος!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει