Με συνεχείς δηλώσεις επιτίθενται οι Ευρωπαίοι στα χτυπήματα των τραπεζών και των οίκων αξιολόγησης προς τις ευρωπαϊκές οικονομίες και το ευρώ, με συνέπεια τη συνεχή πτώση των χρηματιστηρίων και την εκτόξευση των spreads…

Το γεγονός αυτό καθιστά απαγορευτική την όποια προσπάθεια ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας και μάταιες τις θυσίες των πολιτών σε όλη την Ευρώπη που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται, τις αποδοχές τους επίσης, τους φόρους να αυξάνονται κ.ο.κ.

Σήμερα από τον Καναδά εν όψει της G20, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι το 2011 πρέπει να είναι η ημερομηνία εξόδου από την κρίση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν φαν Ρόμπεϊ, υπεραμύνθηκε των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί στην Ε.Ε. για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, τονίζοντας ότι οι περικοπές έχουν στόχο «να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα, διότι εάν δεν λάβουμε μέτρα για τη μείωση των ελλειμμάτων μας, τότε θα υποφέρουμε από την αργή και χαμηλή οικονομική ανάπτυξη».

Οι σημαντικότερες οικονομικές δυνάμεις της ζώνης του ευρώ – Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία – έχουν ήδη ανακοινώσει σειρά αυστηρότατων μέτρων για τον περιορισμό των ελλειμμάτων των προϋπολογισμών τους, όμως η συνεχής άνοδος των spreads έχει καταστήσει κάθε προσπάθεια μάταιη, σε βαθμό που ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να αναφερθεί σε συντονισμένη επίθεση κερδοσκόπων στο ευρώ.